Om Nyfors

Nyfors Handel

Nyfors är den perfekta platsen för dig som vill komma nära och uppleva naturen


Ett utflyktsmål för den som vill fika, äta en enklare lunch eller kanske bada i sjön, värma sig i en bastu, vandra, fiska

eller paddla kanot/kajak. Utbud av enmans-, tvåmans- och tremanskajaker och kanadensare.


Mindre lanthandel med kompletterande livsmedelsutbud, försäljning av fika, glass, enklare lunch, fiskeutrustning mm.


Nyfors ligger i norra änden av Långvattnet i Malingsbo-Kloten naturreservat, mellan södra Dalarna och norra Västmanland. Här finns mycket älg, bäver och rådjur men även lo. Varg och björn kan också förekomma.  Ibland hörs ylande vargar om nätterna. Reservatet är ett av världens älgrikaste områden och ett av Sveriges få vargrevir. Ingen av djuren är farliga.


Den vackra och orörda naturen är klassad som Sveriges sydligaste vildmark 2,5 timmes (20 mil) bilresa från Stockholm, 1,5 timmes (15 mil) från Örebro. Naturreservatet bjuder på en mängd mycket fina kanot och vandringsleder. Längs lederna finns det många rastställen med vindskydd och fasta eldplatser.


Vildmarken har varit Naturreservatsskyddad sedan 1950, vilket är anledningen till att området är en orörd och populär frizon för många vilda djur. Ett långvarigt byggförbud har stoppat all exploatering av sommarstugor vilket gör Naturreservatet Malingsbo-Kloten till ett unikt och spännande utflyktsmål i mellansverige


Paddlingen erbjuder ett mellanting mellan älv och sjöpaddling. Älvpaddling för de smala vattendragens skull och sjöpaddling i avseendet att inget strömmande vatten förekommer. Paddlingens karaktär gör naturreservatet barn och nybörjarvänligt och fisket är utmärkt. De vanligaste fiskarna är regnbåge, röding, öring, gädda och abborre.